Βουρβουλίτης

1
271

Ο Βουρβουλίτης, ως γνωστόν, μαζί με τους Αγίους Δέκα συναποτελούν την Κοινότητα Αγίων Δέκα. Η συμπόρευση των δύο οικισμών ξεκίνησε ήδη το 1925, τη χρονιά ίδρυσης δηλαδή της Κοινότητάς μας.

Σαν Συμβούλιο επιθυμούμε να συντελέσουμε στη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στο Βουρβουλίτη και είναι σημαντικό ότι σε αυτή την προσπάθεια βρίσκουμε ανθρώπους -κατοίκους του χωριού- διαθέσιμους για τη συνεργασία αυτή.

Τι έχει γίνει λοιπόν μέσα στο διάστημα του τελευταίου ενός και πλέον χρόνου στον Βουρβουλίτη;

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ήδη από το 2016 η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 12.000 ευρώ για τη διαμόρφωση της εισόδου του χωριού. Η χρηματοδότηση αυτή ωστόσο δεν είχε αξιοποιηθεί μέχρι τώρα. Ως συμβούλιο ζητήσαμε την τροποποίησή της (δεδομένου ότι είχε γίνει μια βασική διαπλάτυνση της εισόδου από άλλους πόρους) προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης των δρόμων εντός του οικισμού του Βουρβουλίτη. Η συγκεκριμένη εργολαβία έχει πλέον δημοπρατηθεί και απομένουν κάποια διαδικαστικά βήματα προκειμένου να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Οι εργασίες που προβλέπονται περιλαμβάνουν την καθαίρεση του σαθρού υφιστάμενου οδοστρώματος (παλιά σπασμένα τσιμέντα), την εκσκαφή της επιφάνειας των οδών για την διαμόρφωση των κλίσεων και τελικά την τσιμεντόστρωση με χρήση δομικού πλέγματος.

Επίσης κατά τη διάρκεια της θητείας της νέας δημοτικής αρχής κατασκευάστηκε ένας τοίχος αντιστήριξης εντός του οικισμού, απαραίτητος για την ασφάλεια των διερχομένων από εκείνο το σημείο. Αυτό ήταν άλλωστε και ένα από τα αιτήματά μας ως Συμβούλιο για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020.

Απόψεις του χώρου κατασκευής του τοίχου αντιστήριξης, πριν και μετά τις εργασίες

Πέραν των παραπάνω, με πόρους που διατέθηκαν από τη νέα δημοτική αρχή έχουν εκτελεστεί οι παρακάτω παρεμβάσεις:

  • Βασική συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου
  • Ασφαλτόστρωση τμήματος δρόμου στην είσοδο του οικισμού του Βουρβουλίτη
  • Τοποθέτηση στάσης ΚΤΕΛ στην πλευρά του δρόμου με κατεύθυνση τους Αγίους Δέκα

Τι σχεδιάζεται για το μέλλον;

Λαμβάνοντας υπόψιν τα αιτήματα των κατοίκων του Βουρβουλίτη, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η αριθμοδότηση των στύλων δημοτικού φωτισμού προκειμένου να είναι ευκολότερος ο εντοπισμός των καμένων λαμπτήρων. Eντός του 2021 αναμένουμε την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αναβάθμισης δρόμων εντός του οικισμού (εργολαβία ύψους 12.000 ευρώ όπως αναφέρθηκε παραπάνω), ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μελετης για την ήπια ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων του οικισμού, οι οποίοι αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here