1. Δρομολογημένα Έργα – Εισαγωγή

0
27

Σχεδόν όλοι μας έχουμε κατά καιρούς ακούσει ότι κάποια έργα στο χωριό μας είναι έτοιμα να ξεκινήσουν. Ωστόσο ο καιρός περνάει και δεν τα βλέπουμε ούτε να ξεκινάνε, ούτε φυσικά να ολοκληρώνονται. Μέσα από μία σειρά δημοσιευμάτων θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε αντικειμενικά το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για τα περιβόητα αυτά έργα. Σε κάθε δημοσίευμα θα μπορέσετε να βρείτε πολύτιμες πληροφορίες, όπως τι εργασίες προβλέπονται, το ιστορικό χρηματοδότησης καθώς και τα εμπόδια που πρέπει ακόμα να ξεπεραστούν.

Αυτή τη στιγμή (16/3/2020) κανένα έργο δεν έχει ξεκινήσει να εκτελείται. Ωστόσο κάποια από αυτά είναι όντως έτοιμα να ξεκινήσουν, ενώ για κάποια άλλα θα πρέπει να ολοκληρωθούν ορισμένες διαδικασίες, προτού μπουν σε τροχιά υλοποίησης.

Σε όλα αυτά θα πρέπει πάντα να υπολογίζουμε και τον απρόβλεπτο παράγοντα που δυσκολεύει το να κάνουμε μια ασφαλή πρόβλεψη του πότε αυτά τα έργα θα ξεκινήσουν και πότε θα ολοκληρωθούν.

Η σειρά αποτελείται από 4 ακόμα δημοσιεύματα, όσα δηλαδή και τα μεγάλα έργα προς υλοποίηση που έχουν ήδη δρομολογηθεί και ήταν ενταγμένα στον προϋπολογισμό του Δ.Γόρτυνας για το 2019:

  • Ανάπλαση αύλειου χώρου δημοτικού σχολείου
  • Διαμόρφωση αύλειου χώρου γηροκομείου
  • Αποκατάσταση πρώην επισκοπικού μεγάρου
  • Επέκταση κοιμητηρίου

Μελλοντικά θα υπάρξει αντίστοιχη ενημέρωση και για τον οικισμό του Βουρβουλίτη, ώστε να καλύψουμε πλήρως τους δύο οικισμούς που συναποτελούν την Κοινότητα Αγίων Δέκα.

Τέλος, (με εξαίρεση την επέκταση του κοιμητηρίου) επισημαίνουμε ότι σε αυτή τη σειρά άρθρων δεν θα αναφερθούμε σε χρήματα του προϋπολογισμού του 2019 που προορίζονταν για μελέτες στο χωριό μας. Σχετικές λεπτομέρειες που αφορούν μελέτες όπως, το τι “παραλάβαμε” στον προϋπολογισμό του 2019, το τι ζητήσαμε για το 2020 και το τι τελικά έγινε αποδεκτό, θα παρουσιαστούν μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.