Ολοκλήρωση μελετών για έργα στο γήπεδο

1
560

Το Γήπεδο Αγίων Δέκα αποτελεί μια πολύ σημαντική αθλητική υποδομή, τόσο για το χωριό μας, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε σε κατασκευή σταδίου (γήπεδο ποδοσφαίρου με στίβο). Παρόλα αυτά , μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου το 2007, όσες ενέργειες ακολούθησαν για τη βελτίωση των υποδομών της αθλητικής εγκατάστασης είχαν αποσπασματικό χαρακτήρα. Έτσι, οδηγούσαν σε επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονταν (π.χ. έλλειψη περίφραξης / αποδυτηρίων / φωτισμού / κερκίδων), αλλά πολλές φορές έρχονταν σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό της αθλητικής εγκατάστασης ή δεν κάλυπταν τα πρότυπα της ΓΓΑ (Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού).

Ως Συμβούλιο Κοινότητας έχουμε εργαστεί εντατικά τον τελευταίο χρόνο, με όραμα τη δημιουργία άρτιων ποιοτικά αθλητικών εγκαταστάσεων στο χωριό μας και την προοπτική αδειοδότησής τους από την ΓΓΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε σε ανασύνταξη του Γενικού Σχεδίου Αθλητικών Εγκαταστάσεων λαμβάνοντας υπόψιν τις προδιαγραφές της ΓΓΑ, αλλα και όσες παρεμβάσεις έγιναν από το 2007 και έπειτα στο γήπεδό μας. Βάσει αυτού του σχεδίου μπορούμε πλέον να γνωρίζουμε τα σημεία όπου μπορούν να κατασκευαστούν νέες υποδομές, τα σημεία όπου μπορεί να γίνει διατήρηση των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και τα σημεία όπου είναι απαραίτητη η καθαίρεση/μετακίνηση όσων αποσπασματικών υποδομών εμποδίζουν την μετέπειτα ανάπτυξη των εγκαταστάσεων. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε τον Ιανουάριου του 2020 και ολοκληρώθηκε δύο μήνες αργότερα.

Κατόπιν, βάση της υπόσχεσης για χρηματοδότηση έργων ύψους 350.000 ευρώ στο γήπεδό μας, προχωρήσαμε στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών & τευχών δημοπράτησης που αφορούσαν τόσο στην περίφραξη, όσο και στον ηλεκτροφωτισμό του αγωνιστικού χώρου. Οι παραπάνω ενέργειες πραγματοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου από το Συμβούλιο Κοινότητας, καθώς δεν υπήρχε σχετική τεχνογνωσία από ήδη εκτελεσμένα έργα στο Δήμο Γόρτυνας. Η εκπόνηση των μελετών αυτών πραγματοποιήθηκε μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου του 2020. (Μάλιστα σχετικά με τις παραπάνω μελέτες βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης από το Δήμο Γόρτυνας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για το οποίο θα ενημερώσουμε αναλυτικότερα σε επόμενο άρθρο.)

Τέλος, ως Συμβούλιο Κοινότητας κατά τον Αύγουστο του 2020 προωθήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συντήρηση του τάπητα και άλλων υποδομών του γηπέδου που χρήζουν άμεσης επισκευής, αξιοποιώντας χρηματοδότηση ύψους 10.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση υπήρχε ήδη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ωστόσο παρέμενε ανεκμετάλλευτη για 4 και πλέον χρόνια. Πλέον, έχει πάρει το δρόμο της και σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση των απαραίτητων βημάτων από το Δήμο Γόρτυνας, ώστε να γίνει η ανάθεση σε εργολάβο.

Υ.Γ. Είναι γεγονός πάντως ότι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του γηπέδου του χωριού μας αφορά στα αποδυτήρια, τα οποία στεγάζονται ακόμα (13 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του γηπέδου) σε οικίσκους ISOBOX. Για να αντιμετωπίσουμε το παραπάνω πρόβλημα αναζητούμε – δίχως αποτέλεσμα μέχρι τώρα – χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της μελέτης. Ως εκ τούτου, είμαστε ακόμα μακριά από την εξεύρεση οριστικής λύσης στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, το Συμβούλιο Κοινότητας προχώρησε έγκαιρα στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών που αφορούσαν τόσο στην περίφραξη, όσο και στον ηλεκτροφωτισμό του αγωνιστικού χώρου, βάσει της υπόσχεσης που υπήρχε για χρηματοδότηση εργασιών ύψους 350.000 ευρώ. […]

Comments are closed.