Έντονες βροχοπτώσεις και καταστροφές στους Αγίους Δέκα

0
968

kalliergeies

 Η απότομη και χωρίς προηγούμενο έντονη βροχόπτωση η οποία έλαβε χώρα χθες κατά τις απογευματινές ώρες, δημιούργησε πολλά προβλήματα και ζημιές, ενώ κινδύνεψαν  ανθρώπινες ζωές.agrotemaxia

Ως μάνα εξ ουρανού περιμέναμε τις βροχοπτώσεις, αλλά αυτές ήρθαν τελικά με  ένταση δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα η σφοδρή βροχόπτωση που έπεσε στην περιφέρεια μεταξύ Αγίων Δέκα, Αγίας Βαρβάρας και Γέργερης  προξένησε  κατολισθήσεις  πρανών στο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, στο κομμάτι Αγίας Βαρβάρας – Άγιοι Δέκα ενώ μεγάλος όγκος από χώματα κατέλαβε το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία και να κλείσει ο δρόμος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως  δημιουργήθηκε στο τμήμα που βρίσκεται νότια των Αγίων Δέκα αφού ο μεγάλος όγκος του νερού περνώντας από τον ποταμό (σκατουλιέρης) αλλά και τα  παρακείμενα αγροτεμάχια παρέσυρε ότι εύρισκε.

rema
δρόμος προς Βαγιονιά

Ανθρώπινες  ζωές κινδύνεψαν όταν  αυτοκίνητο το οποίο κατευθύνονταν  επί της επαρχιακής οδού Άγιοι Δέκα – Βαγιονιά, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού «Σκατουλιέρη», παρασύρθηκε από τα νερά  ενώ οι επιβαίνοντες   την τελευταία στιγμή διασώθηκαν από παρευρισκόμενους οδηγούς. Επίσης στο ίδιο σημείο κινδύνευσαν ζώα σε παρακείμενο στάβλο.

mpazoma rematos
Ρέμα Αγίων Δέκα

Ο συγκεκριμένος ποταμός εκβάλει στον Γεροπόταμο στο ύψος των Χουστουλιανών και  σχεδόν σε όλο το μήκος του δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα  και καταστροφές στις παρακείμενες καλλιέργειες. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι και το ρέμα που διέρχεται μέσα από τον οικισμό των Αγίων Δέκα μπαζώθηκε σε όλο το μήκος του με φερτά υλικά που μεταφέρθηκαν με τη δύναμη του νερού  από τον ορεινό όγκο.

Σήμερα Τρίτη 5 Νοεμβρίου κλιμάκιο του ΕΛΓΑ μετέβη στην περιοχή προκειμένου να διενεργήσει  αυτοψία και να κάνει καταγραφή των ζημιών.

Οι δημότες  που έχουν υποστεί ζημιές σε καλλιέργειες ή σε εγκαταστάσεις, μπορούν να απευθύνονται  στις υπηρεσίες του Δ. Γόρτυνας και στα τηλέφωνα 2892340300 ή 2892031490.