Έφυγε αιφνίδια από κοντά μας ο Ιταλός αρχαιολόγος Enzo Lippolis

0
1098

Θλίψη σε όλους μας προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του φίλου μας Ιταλού αρχαιολόγου και καθηγητή, Enzo Lippolis (Έντσο Λίπολις) ο οποίος έφυγε από κοντά μας το Σάββατο 4 Μαρτίου 2018.

Ο Enzo Lippolis υπήρξε  καθηγητής της Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, Διευθυντής του Τμήματος Επιστημών της Αρχαιότητας στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ενώ υπηρέτησε και στην Ιταλική Αρχαιολογική Υπηρεσία. Είχε στενή σχέση με την Χώρα μας, η οποία ξεκίνησε το 1987 όπου μέσω υποτροφίας, φοίτησε στην Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε έως και το 2017 στις ανασκαφικές έρευνες της Σχολής στην αρχαία Γόρτυνα.

Υπήρξε στενός συνεργάτης του Διευθυντή της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, Αντονίνο Ντι Βίτα, σεμνός  και αγαπητός σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε και δουλέψαμε μαζί του στις ανασκαφικές έρευνες στο χώρο της αρχαίας Γόρτυνας.

Ξεχώρισε ως πανεπιστημιακός και ερευνητής με πολλές δημοσιεύσεις και  σημαντικό ανασκαφικό έργο.

 Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στο Πανεπιστήμιο La Sapienza όπου υπήρξε καθηγητής, στην Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, καθώς και στους φίλους και συναδέλφους του.

 Από την Τοπική Κοινότητα του χωριού μας και από όλους τους Αηδεκιανούς, ένα μεγάλο ευχαριστώ  στον φίλο  μας  Έντσο,  για τις υπηρεσίες του, επί πολλά χρόνια,  στο σημαντικό ανασκαφικό – επιστημονικό έργο της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, στον τόπο μας, στην αρχαία Γόρτυνα.

Αντίο φίλε Έντσο