Ανέγερση νέου διδακτηρίου (Δημοτικό Σχολείο) στο χωριό μας

0
1011
Από την επίσκεψη της επιτροπής στο Δημοτικό Σχολείο

Θετική ήταν η απόφαση της επιτροπής καταλληλότητας του οικοπέδου στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί  νέο σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο. Στις 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τα μέλη της επιτροπής καταλληλότητας του χώρου για την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στους Αγίους Δέκα.

Η επιτροπή η οποία αποτελείται  από εκπροσώπους, της Α/θμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, της ΔΟΥ Ηρακλείου, του πρώην Ο.Σ.Κ  (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Ηρακλείου και  του Δήμου Γόρτυνας, μετά από αυτοψία που διενέργησε επιτόπου διαπίστωσε ότι ο χώρος βόρεια του υφιστάμενου Δημοτικού Σχολείου πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ανέγερση Διδακτηρίου. Απομένει πλέον  και εγγράφως η σύμφωνη γνώμη τις επόμενες ημέρες.

Να επισημάνουμε ότι ο χώρος έχει αγοραστεί από το Δήμο Γόρτυνας (από την προηγούμενη και την νυν δημοτική αρχή)  και έχει έκταση  ένα στρέμμα και εκατό τετραγωνικά μέτρα περίπου.

Στο επόμενο στάδιο ο Δήμος Γόρτυνας θα προβεί στην  εκπόνηση και έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος, σε συνεργασία με τον πρώην ΟΣΚ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), ενώ θα ακολουθήσει η διαδικασία της σύνταξης των σχετικών μελετών (Αρχιτεκτονικές, Στατικές, Γεωτεχνικές, Ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, κλπ).

Ήδη για τη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών, η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ποσού 50.000,00 Ευρώ, μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Από το Δήμο Γόρτυνας, σε συνεργασία με τον Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου, έχει ζητηθεί για έγκριση η ανέγερση νέου σύγχρονου διδακτηρίου με: 9 αίθουσες διδασκαλίας,  αίθουσα για ολοήμερο, αίθουσα για τάξη υποδοχής, αίθουσα τμήματος ένταξης,  τραπεζαρία,  κλειστό γυμναστήριο, αίθουσα ξένων γλωσσών,  αίθουσα Η/Υ, γραφείο διδασκάλων και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ το παλιό κτίριο θα χρησιμοποιηθεί για βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικής και αποθηκευτικούς χώρους.

Ελπίζουμε οι διαδικασίες που απαιτούνται να προχωρήσουν με όσο το δυνατόν γρηγορότερους ρυθμούς και να γίνει πραγματικότητα η κατασκευή του νέου διδακτηρίου η οποία σύμφωνα και με τον Δ/ντή της Α/Θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου είναι αναγκαία, δεδομένου ότι το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα αντιμετωπίζεται ως Μητροπολιτικό σχολείο της περιοχής.