Ανακοίνωση αναφορικά με τα ζώα συντροφιάς

0
1073

Ως Συμβούλιο γινόμαστε συνεχώς δέκτες παραπόνων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια με τη συνεχή αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, αλλά και την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των σκύλων που έχουν ιδιοκτήτες. Στο πλαίσιο αυτό και πριν ζητήσουμε από τους αρμόδιους την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται από τη νομοθεσία:

  • Παρακαλούμε θερμά όλους τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να μεριμνήσουν για τη στείρωσή τους εφόσον δεν επιθυμούν τη διατήρηση νεογέννητων ζώων.

  • Επίσης, για την αποφυγή ατυχημάτων (ήδη έχουν τραυματιστεί σοβαρά πεζοί / δικυκλιστές) παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος τους από το χώρο της ιδιοκτησίας τους και εισέρχεται σε κοινόχρηστους χώρους.

  • Εξάλλου ο περιορισμός των ζώων συντροφιάς είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της καθαριότητας, καθώς δεχόμαστε συχνά παράπονα για ακαθαρσίες δεσποζόμενων αλλά και αδέσποτων σκύλων τόσο στους κοινόχρηστους χώρους του χωριού μας, όσο και έξω από τις οικίες συγχωριανών μας.

Ελπίζουμε όλοι οι κάτοικοι του χωριού μας να αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα αυτό που αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.