Για την αποκατάσταση της αλήθειας

0
1057

Με αφορμή την απάντηση του κ Σχοιναράκη σχετικά με τη μελέτη για το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα, ως Συμβούλιο Κοινότητας δεν έχουμε σκοπό να απαντάμε συνεχώς σε όσες ανακρίβειες δημοσιοποιούνται.

  • Απαντήσαμε αναλυτικά στα ερωτήματα που μας τέθηκαν με την αρχική ανακοίνωση.
  • Εξηγήσαμε ότι μέσα από τη συνεργασία μας με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου αναθεωρήθηκε ο αρχικός σχεδιασμός σε σχέση με την επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Δημοτικού.
  • Είμαστε αισιόδοξοι ότι με την πρώτη ευκαιρία η δημοτική αρχή θα λάβει υπόψιν το αίτημά μας και θα χρηματοδοτήσει την εκπόνηση γεωλογικής μελέτης πολεοδόμησης για την ανεύρεση νέου χώρου ανέγερσης των σχολικών εγκαταστάσεων.

Πάντως, προς ενημέρωση όλων θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η χρηματοδότηση της μελέτης νέου κτιριολογικού συγκροτήματος του Δημοτικού Σχολείου υπήρχε ήδη από το 2014. Παρότι μεσολάβησαν 5 χρόνια μέχρι το 2019, δεν είχαν γίνει τα απαραίτητα βήματα για την αξιοποίησή της. Προφανώς λοιπόν δεν έφταιγε μόνο η αλλαγή της νομοθεσίας το 2016 για την αδράνεια στην ανάθεση της μελέτης.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες χρηματοδοτήσεις, παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Κοινότητας με ιδιαίτερη αναφορά στη Δημοτική Αρχή που τις εξασφάλισε και στο ακριβές ποσό. Έχουμε καλύψει τις περισσότερες, υπάρχουν όμως ορισμένες ακόμα στις οποίες θα αναφερθούμε προσεχώς.

Αν και θεωρούμε ότι η Κοινότητά μας δεν έχει να κερδίσει κάτι με τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, αναγκαζόμαστε να πάρουμε θέση και για κάποιες από τις χρηματοδοτήσεις που αναφέρει στην απάντησή του ο κ Σχοιναράκης ότι προορίζονταν για το χωριό μας. Οι «χρηματοδοτήσεις» αυτές ήταν προσωπικές του δεσμεύσεις που δεν αποτυπώθηκαν ποτέ σε επίσημα έγγραφα του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, η ύπαρξη χρηματοδοτήσεων για ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, κατασκευή παιδικής χαράς και κατασκευή δικτύου άρδευσης που είχε «εξασφαλίσει» κατά τα λεγόμενά του ο κ Σχοιναράκης για την Κοινότητά μας, ήταν προεκλογικές υποσχέσεις για το πώς σκόπευε να μοιράσει χρηματοδοτήσεις που είχαν μεν εγκριθεί, αλλά αφορούσαν σε όλο το Δήμο και όχι αποκλειστικά στην Κοινότητα Αγίων Δέκα.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι για να ανοιχτεί για παράδειγμα μια γεώτρηση δεν αρκεί να υπάρχουν τα χρήματα στον προϋπολογισμό, αλλά θα πρέπει να κινηθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες για να ληφθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, κάτι που δεν είχε γίνει στην περίπτωση του χωριού μας, παρά τις προσπάθειες του τότε Προέδρου της Κοινότητας, κ Τσατσάκη. Στο συγκεκριμένο θέμα πάντως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, καθώς πλέον έχουμε λάβει έγκριση για ανόρυξη μίας γεώτρησης η οποία θα προχωρήσει με την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Συμβούλιο Κοινότητας Αγίων Δέκα