Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση κατασκευής παιδικής χαράς στους Αγίους Δέκα!

0
1346

Όπως είχαμε γράψει πριν λίγους μήνες, ο Δήμος Γόρτυνας είχε προτείνει προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο την κατασκευή παιδικής χαράς στους Αγίους Δέκα. Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Πράσινο Ταμείο αποφάσισε τη χρηματοδότηση του έργου.

Δεδομένης της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλαμε ως Συμβούλιο Κοινότητας για την μελέτη, την αδειοδότηση από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες αλλά και την προώθηση προς χρηματοδότηση του εν λόγω έργου, η παραπάνω απόφαση για τη χρηματοδότηση της κατασκευής της παιδικής χαράς μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Λίγα λόγια για το έργο

Η παιδική χαρά θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση εμβαδού 900 τ.μ. περίπου, βορείως του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα. Εντός της παιδικής χαράς θα δημιουργηθούν τρεις διακριτές περιοχές όπου θα εγκατασταθούν κατάλληλα επιλεγμένα παιχνίδια για τις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες παιδιών. Στη ζώνη ασφαλείας κάθε παιχνιδιού θα υπάρχει υλικό προστασίας από τις πτώσεις (βότσαλο / ελαστικό δάπεδο). Τέλος, θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, φωτιστικά, βρύσες) και θα γίνει οριοθέτηση 4 περιοχών πρασίνου για φύτευση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 248.493,56 €, με τη συμβολή του Πράσινου Ταμείου να είναι 172.544,00 €. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου εκτιμάται σε 1 έτος από την έναρξη των εργασιών.

IMG_20191211_162041
ΠΡΟΤΑΣΗ_ΠΑΙΔΙΚΗΣ_ΧΑΡΑΣ
previous arrow
next arrow

* Η παιδική χαρά αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη που συντόνισε το Συμβούλιο Κοινότητας. Η εκπόνησή της ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2020.