Ενημέρωση για το μήνα Μάιο

0
272

Χθες, για μία ακόμα φορά, υποβάλαμε δέσμη προτάσεων στη Δημοτική Αρχή με σκοπό την αξιοποίηση κρατικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την εκτέλεση έργων στην Κοινότητα Αγίων Δέκα. Συγκεκριμένα, υποβάλαμε 4 προτάσεις, κάποιες από τις οποίες ήταν έτοιμες καιρό τώρα, ενώ άλλες τις προετοιμάσαμε τον τελευταίο χρόνο:

1) Επισκευή Ιατρείου / Κοινοτικού Καταστήματος85.000,00 €
2) Διαμόρφωση βόρειας (πίσω) αυλής Δημοτικού Σχολείου80.000,00 €
3) Ανάπλαση αυλής Γυμνασίου-Λυκείου90.000,00 €
4) Διαμόρφωση πλατείας Άη-Γιάννη Βουρβουλίτη45.000,00 €

Πλέον, είναι στο χέρι του Δήμου Γόρτυνας να αποφασίσει αν θα προχωρήσει με κάποια / κάποιες από αυτές τις προτάσεις.

Επισημαίνουμε ότι είναι η πέμπτη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του Συμβουλίου μας που μέσω του Δήμου Γόρτυνας επιδιώκουμε να φέρουμε κρατικές χρηματοδοτήσεις στα ταμεία του Δήμου προς όφελος των χωριών μας. Οι πρώτες τρεις φορές στέφθηκαν με επιτυχία και έτσι “μπήκαν στο χάρτη” έργα προϋπολογισμού 600.000,00 € :

1) 250.000,00 € για δημιουργία νέας παιδικής χαράς

2) 245.000,00 € για αναβάθμιση περίφραξης και ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο

3) 105.000,00 € για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ανάπλασης των Αγίων Δέκα

Γενικό σχόλιο:

Είναι λογικό να γεννώνται αμφιβολίες στους συγχωριανούς μας, εφόσον βλέπουν ότι τα έργα που διαβάζουν παραπάνω δεν έχουν ξεκινήσει καν.

Είναι λογικό να γεννώνται απορίες, εφόσον βλέπουν να μην ολοκληρώνονται έργα που είχαν ξεκινήσει πριν χρόνια με παλιότερες χρηματοδοτήσεις.

Είναι λογικό επίσης να υπάρχει δυσαρέσκεια επειδή επιλέξαμε να διεκδικήσουμε χρήματα για αναπλάσεις-αθλητισμό, αντί για άλλους τομείς.

Για όλα τα παραπάνω έχουμε τοποθετηθεί κατά καιρούς. Επιπλέον, θα πραγματοποιήσουμε απολογιστική συνέλευση για τα πεπραγμένα του Συμβουλίου σε λίγους μήνες, όταν πλέον η θητεία μας θα πλησιάζει προς το τέλος της. Στη συνάντηση αυτή θα δοθεί η ευκαιρία να διατυπωθούν προβληματισμοί και να αναλυθεί η γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κοινότητα.