Με επιτυχία η πρώτη περιπατητική διαδρομή

0
734

pezoporia gortyna (42)

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου, στα πλαίσια του 2ου μαθητικού φεστιβάλ θεάτρου και μουσικής που διοργανώνει ο Δ. Γόρτυνας, η πρώτη περιπατητική διαδρομή μέσα απο τον ορεινό όγκο του Προφήτη Ηλία προς το υπο ανασκαφή αρχαίο θέατρο της Γόρτυνας.

Συγκεκριμένα στις 6:30 το απόγευμα της Κυριακής περισσότεροι απο 30 περιπατητές ξεκίνησαν απο το Γυμνάσιο-Λύκειο ανέβηκαν στο λόφο του προφήτη Ηλία και κατευθύνθηκαν προς το αρχαίο θέατρο (τερματισμός), περνώντας μέσα απο τον ελαιώνα.pezoporia gortyna (41)

Αξίζει να σημειωθεί οτι ανάμεσα στους περιπατητές ήταν και μικρά παιδιά που περπάτησαν με τους γονείς τους και έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Μετά απο περπάτημα μιάμιση ώρας περίπου οι περιπατητές έφθασαν στο χώρο του pezoporia gortyna (10)αρχαίου θεάτρου όπου τους έγινε ξενάγηση απο τους αρχαιολόγους που έχουν αναλάβει την ανασκαφή και κατόπιν κατευθύνθηκαν εντός του αρχαιολογικού χώρου όπου και παρέλαβαν ενθύμιο  συμμετοχής.

 pezoporia gortyna (45)

Η δράση αυτή είχε κύριο στόχο την ανάδειξη του υπο ανασκαφή αρχαίου θεάτρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα είναι υποβαθμισμένη. Επίσης αποτελεί προσπάθεια  καθιέρωσης  περιπατητικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Γόρτυνας με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την μελλοντική δημιουργία εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή.

Σε επόμενη περιπατητική διαδρομή θα ενταχθεί και το κομμάτι που αφορά την περιοχή κατά μήκος του Λιθαίου ποταμού (θα υπάρξει σχετική ενημέρωση)

Παρατίθεται φωτογραφικό υλικό:

pezoporia gortyna (12)pezoporia gortyna (3)pezoporia gortyna (15) pezoporia gortyna (21)pezoporia gortyna (29)pezoporia gortyna