Ολοκλήρωση μελέτης παιδικής χαράς

1
1279

Η κατασκευή παιδικής χαράς στο χωριό μας αποτελεί διαχρονικό αίτημα των κατοίκων και ένα από τα πρώτα πράγματα που μας ζητήθηκαν αμέσως μετά τις εκλογές.

Προαπαιτούμενο για την κατασκευή κάθε παιδικής χαράς είναι η ύπαρξη σχετικής μελέτης. Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ως Συμβούλιο Κοινότητας αναλάβαμε την εκπόνησή της και πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωσή της.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε σήμερα (30 Απριλίου 2020)  με τη Δημοτική αρχή παρουσιάσαμε την πρόταση – μελέτη και συζητήσαμε για τρόπους χρηματοδότησης του έργου.

Συνοπτική παρουσίαση της πρότασης – μελέτης:

Ο χώρος που προτείνεται για τη διαμόρφωση της παιδικής χαράς βρίσκεται βορείως του Δημοτικού Σχολείου. Εντός της παιδικής χαράς προτείνεται η δημιουργία τριών διακριτών περιοχών όπου θα εγκατασταθούν κατάλληλα επιλεγμένα παιχνίδια για τις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες παιδιών. Στη ζώνη ασφαλείας κάθε παιχνιδιού θα υπάρχει υλικό προστασίας από τις πτώσεις (βότσαλο / ελαστικό δάπεδο). Τέλος, προτείνεται η εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, φωτιστικά, βρύσες) και η οριοθέτηση 4 περιοχών πρασίνου για φύτευση.

IMG_20191211_162041
ΠΡΟΤΑΣΗ_ΠΑΙΔΙΚΗΣ_ΧΑΡΑΣ
previous arrow
next arrow

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Σε προηγούμενο άρθρο, αναφερθήκαμε στην μελέτη που είχε ετοιμάσει το Συμβούλιο Κοινότητας για την κατασκευή παιδικής χαράς στο χωριό μας. Η συγκεκριμένη μελέτη εξετάστηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, με αποτέλεσμα να γίνουν όσες τροποποιήσεις κρίθηκαν αναγκαίες για τον βέλτιστο σχεδιασμό της εγκατάστασης. […]

Comments are closed.