Ολοκλήρωση μελετών για έργα στο γήπεδο

1
1503

Το Γήπεδο Αγίων Δέκα αποτελεί μια πολύ σημαντική αθλητική υποδομή, τόσο για το χωριό μας, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε σε κατασκευή σταδίου (γήπεδο ποδοσφαίρου με στίβο). Παρόλα αυτά, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου το 2007, όσες ενέργειες ακολούθησαν για τη βελτίωση των υποδομών του είχαν αποσπασματικό χαρακτήρα.

Ως Συμβούλιο Κοινότητας έχουμε εργαστεί εντατικά τον τελευταίο χρόνο, με όραμα τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων στο χωριό μας.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε σε ανασύνταξη της Μελέτης Γενικού Σχεδιασμού των Αθλητικών Εγκαταστάσεων, απαραίτητου εργαλείου για τη μετέπειτα αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του γηπέδου. Έπειτα, προχωρήσαμε στην εκπόνηση της μελέτης κατασκευής νέας περίφραξης και ηλεκτροφωτισμού του αγωνιστικού χώρου. Η εκπόνηση των μελετών αυτών πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου του 2020 από το Συμβούλιο Κοινότητας, καθώς δεν υπήρχε σχετική τεχνογνωσία από ήδη εκτελεσμένα έργα στο Δήμο Γόρτυνας.

Τέλος, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Γόρτυνας προωθήσαμε τη μελέτη για τη συντήρηση του γηπέδου, αξιοποιώντας χρηματοδότηση ύψους 10.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης η οποία παρέμενε ανεκμετάλλευτη για 4 χρόνια. Πλέον, έχει πάρει το δρόμο της και σύντομα αναμένεται η εκτέλεση του έργου.

* Είναι γεγονός πάντως ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα του γηπέδου αφορά στα αποδυτήρια, τα οποία στεγάζονται ακόμα (13 χρόνια μετά την κατασκευή του γηπέδου) σε οικίσκους ISOBOX. Για να αντιμετωπίσουμε το παραπάνω πρόβλημα αναζητούμε χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της μελέτης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, το Συμβούλιο Κοινότητας προχώρησε έγκαιρα στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών που αφορούσαν τόσο στην περίφραξη, όσο και στον ηλεκτροφωτισμό του αγωνιστικού χώρου, βάσει της υπόσχεσης που υπήρχε για χρηματοδότηση εργασιών ύψους 350.000 ευρώ. […]

Comments are closed.