Τεχνικό Πρόγραμμα – Προϋπολογισμός 2020

1
463

Με την ευκαιρία της πρόσφατης ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου Γόρτυνας για το 2020 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τι ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή καθώς και για το τι εντάχθηκε τελικά προς χρηματοδότηση.

Καταρχήν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συμβουλίου Κοινότητας με τη Δημοτική Αρχή στα τέλη του περασμένου έτους όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση των θέσεων του Συμβουλίου μας. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Γόρτυνας για το 2020.
Οι θέσεις μας, οι οποίες είχαν αποφασιστεί σε ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου μας, επισυνάπτονται στο παρακάτω πρακτικό της συνεδρίασης.

Συνοπτικά, αποφασίσαμε να ζητήσουμε έργα/μελέτες μικρής σχετικά αξίας αλλά μεγάλης σημασίας. Η πρόταση κοστοβόρων έργων δεν προκρίθηκε σαν επιλογή, δεδομένου ότι γνωρίζουμε πως τα περιορισμένα έσοδα του Δήμου δεν θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες.

Η παραπάνω συνάντηση έφερε σαν αποτέλεσμα, πέρα από τα ήδη προγραμματισμένα να εγγραφούν τα παρακάτω έργα:

  • Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης Τ.Κ. Αγίων Δέκα, 40.000,00
  • Ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης Τ.Κ. Αγίων Δέκα, 40.000,00
  • Τοιχίο αντιστήριξης στον οικισμό Βουρβουλίτη Τ.Κ. Αγίων Δέκα, 18.000,00
  • Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων στον κεντρικό δρόμο Αγίων Δέκα, 50.000,00

Συμπληρωματικά, είχαμε με έγγραφό μας ζητήσει την εγκατάσταση γραμματοθυρίδων στο χωριό για την ομαλή εξυπηρέτηση όσων το επιθυμούν, μετά και το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ.

Όλα τα παραπάνω, ακόμα και όσα εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν αντίστοιχα κονδύλια στον προϋπολογισμό προκειμένου να πραγματοποιηθούν.

Επομένως, με την ψήφιση του προϋπολογισμού είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενημερώσουμε τους συγχωριανούς. Προκειμένου ο καθένας να μπορεί να σχηματίσει σαφέστερη εικόνα, φτιάξαμε τον παρακάτω πίνακα. Εκεί παρουσιάζεται το σύνολο των κονδυλίων που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό για το έτος 2020, σε ό,τι αφορά την Κοινότητα Αγίων Δέκα.

Βάσει των παραπάνω, θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός βρίσκεται σε θετική για την Κοινότητά μας κατεύθυνση και σκοπός μας είναι να αξιοποιηθούν πλήρως όλα τα ποσά κατά το βέλτιστο τρόπο.
Εξάλλου είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ενδεχομένως να προστεθούν και άλλα έργα στα ήδη εγγεγραμμένα, ανάλογα με την πορεία ορισμένων αιτημάτων που έχει υποβάλλει ο Δήμος Γόρτυνας, όπως τη χρηματοδότηση της παιδικής χαράς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Όπως και πέρυσι, με την ευκαιρία της πρόσφατης έγκρισης του προϋπολογισμού του Δήμου Γόρτυνας για το 2021, παρουσιάζουμε τα έργα και τις δράσεις που αναμένουμε στην Κοινότητά μας για φέτος. […]

Comments are closed.