4. Δρομολογημένα Έργα – Αποκατάσταση πρώην επισκοπικού μεγάρου

1
837

Αναμφίβολα ο συγκεκριμένος χώρος είναι εμβληματικός για το χωριό μας. Σε αυτόν συγκεντρώνονται τα χαρακτηριστικά μιας άλλης εποχής, τόσο από την άποψη της αρχιτεκτονικής, όσο και από την άποψη της επιρροής του χωριού μας στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου της Μεσαράς.

Μέσα από πολύχρονες διαδικασίες, το επισκοπικό μέγαρο κατέληξε να αποτελεί ακίνητη περιουσία του Δήμου μας και κατ΄επέκταση εμάς των ίδιων.

Mετά την μετακόμιση των υπηρεσιών του Δήμου στο νέο δημαρχείο, το επισκοπείο αφέθηκε στην τύχη του. Έχοντας συσσωρεύσει αρκετά χρόνια στην “πλάτη” του, οι φθορές ήταν εμφανέστατες.

Ευτυχώς, η αποκατάσταση του επισκοπικου μεγάρου εντάχθηκε προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στις αρχές του 2019, αποτελώντας ένα από τα έργα που είχαν προταθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η ένταξη του εν λόγω έργου δεν αφορούσε μόνο στην αποκατάσταση του κτιρίου, αλλά και στον εξοπλισμό του για τη λειτουργία του ως “Κέντρο τουριστικής ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών”. Με αυτόν τον τρόπο ο χώρος θα είναι και πάλι ανοικτός για όλους μας, αποτελώντας παράλληλα σημείο αναφοράς και για τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και να ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι. Έτσι, ένα αισιόδοξο σενάριο είναι οι εργασίες να ξεκινήσουν στο τέλος του 2020 – αρχές 2021.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 600.000 ευρώ και αποτελείται από 3 υποέργα:

  • Αποκατάσταση κτιρίου (497.000 ευρώ)
  • Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (31.000 ευρώ)
  • Παραμετροποίηση λογισμικού και επιμέλεια πληροφοριακού υλικού (72.000 ευρώ)

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.